På besök i Norrbotten

By Renée Jeryd. Filed in Näringsutskottet, Verksamhetsbesök  |  
TOP del.icio.us digg

Nu lider riksdagens sommaruppehåll mot sitt slut och det är dags att börja ”blogga” igen.

Förra veckan var jag på språkkurs i Canterbury, England för att bättra på mina engelska kunskaper.

De kommande dagarna är jag på besök i norrbotten tillsammans med näringsutskottets s-ledamöter.

Ur programmet
Måndag 17 augusti
13.15 Information och samtal med kommunalrådet Sven-Erik Bucht, Stadshuset Haparanda. Media välkommen att delta. 14.30-16.00 Besök Outukumpu ädelstålverk

Tisdag 18 augusti
09.30-11.00 Besök på Polarica (Europas största företag inom bär och vilt kött branschen) Värd Tommy Innala VD Polarica Ev intervjuer med Tomas Eneroth och näringsutskottets s-.ledamöter i anslutning till mötet i Stadshuset Haparanda måndag kl 13.15.

Regeringens politik hindrar tillväxt

– Den borgerliga regeringen tycks helt ha glömt bort det av Sverige som finns utanför storstäderna. Och allt medan de regionala klyftorna växer dramatiskt och snabbt hämmas hela landets tillväxtmöjligheter. Det säger socialdemokraternas näringspolitiske talesman, riksdagsledamot Tomas Eneroth inför ett besök tillsammans med näringsutskottets s-ledamöter i Haparanda och Torneå.
– Östra Norrbotten och det gränsöverskridande utbytet med grannlandet Finland, liksom den viktiga gruvindustrin i hela regionen, är konkreta exempel på hur vi med offenssiva investeringar i bl a infrastruktur som Norrbotniabanan skulle kunna skapa förutsättningar för en framtidsinriktad och hållbar för Norrbotten och hela landet. Det säger Tomas Eneroth tillsammans med Karin Åström, riksdagsledamot och s-ordförande i Norrbotten inför s-gruppens besök i Tornedalen och Norrbotten.
De understryker att samhällets- och näringslivets tillväxt är viktig för offentlig sektor.
– Men en väl fungerande offentlig sektor är också avgörande för tillväxten.
– Nu dräneras kommuners och landstings möjligheter både att göra strategiska investeringar men också att bedriva en väl fungerande verksamhet inom centrala välfärdsområden som vård, skola och omsorg, menar de och ser tillsammans med näringsutskottets övriga s-ledamöter framemot besök i såväl finska Outukumpu som det väletablerade Haparandaföretaget Polarica. 
 

Leave a Reply