Nu rullar det igång igen…

By Renée Jeryd. Filed in Näringsutskottet, Riksdagen, Socialförsäkringar  |  
TOP del.icio.us digg

Idag börjar en ny termin i riksdagen, idag är det bl.a. möte i Näringsutskottet samt gruppmöte i den Socialdemokratiska riksdagsgruppen. Imorgon är det partiledardebatt och votering. Den senaste tiden har jag varit på hemmaplan och varit på arbetsplatsbesök, styrelsemöte i partidistriktet, fackligt-politiskt planeringsmöte inför valet, kommunfullmäktige, etc.

Opinionsmässigt går det åt rätt håll men än är det långt kvar så tro inte att valet är vunnet ännu. En av anledningarna till våra framgånger i opinionen är säkert att den rödgröna politiken blir tydligare och tydligare. Igår presenterades av Rödgrön plattform för Sveriges säkerhets- och försvarspolitik och idag var det dags för en överenskommelse om sjukförsäkringspolitiken.

Vi vill satsa statliga resurser i en ny rehabiliteringsfond. Vinner vi valet kommer vi direkt att avskaffa stupstocken i sjukförsäkringen efter 550 dagar. Vi är överens om att sjukförsäkringen på sikt ska omfatta fler än i dag och att taket höjs till tio basbelopp. De som utförsäkrats av regeringens regeländringar ska återförsäkras om de behöver det. Individuella prövningar ska göras successivt och vi vill ha avstämningspunkter med tydliggöranden om när individen har rätt att få aktiva insatser – inte tidsgränser som gör att man kastas ut i försäkringslöshet. Redan under 2011 vill vi avskaffa dagens stelbenta prövning efter 180 dagar mot en fiktiv arbetsmarknad.

Leave a Reply