Kardan och AK

By Renée Jeryd. Filed in Lokalpolitik, Politik  |  
TOP del.icio.us digg

Idag har jag varit på arbetsplatsbesök på Spicer Nordiska Kardan AB i Åmål som tillverkar kardanaxlar till framför allt Volvo. De hade sett en rejäl nedgång i beställningarna de senaste månaderna och var mycket bekymrade över läget. Idag har det tydligen även gått upp för finansminister Anders Borg (m) att vi står inför en rejäl lågkonjunktur och finanskris. Men trots att regeringen skrivit ner sina tillväxtprognoser rejält tror de flesta att de fortfarande är alldeles för optimistiska (bl.a. SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist).

Thomas Östros (socialdemokraternas ekonomiske talesperson) kommenterade det hela så här:

Finansministern gör idag bedömningen att arbetslösheten riskerar att öka med 150 000 personer under de kommande två åren och att Sverige nästa år riskerar negativ tillväxt.

– Regeringen erkänner nu att Sverige står inför en allvarlig jobbkris. Men trots detta väljer regeringen att klamra sig fast vid den ekonomiska politiken som man utformade innan jobbkrisen slog till med full kraft. Regeringens passivitet är häpnadsväckande.

– Jobbkrisen måste mötas med aktiva investeringar. Vi socialdemokraterna föreslår breda stimulansåtgärder för att skapa framtidstro och jobb.

På kvällen hade vi styrelsemöte i arbetarekommunen (AK) och sedan åkte jag direkt därifrån till centralen i Göteborg för att ta tåget till Stockholm som beräknas vara framme 23.46.

Leave a Reply