Fattigdomen sprider sig

By Renée Jeryd. Filed in Jobben, Jobbävning, Lokalpolitik  |  
TOP del.icio.us digg

Resultatet av den moderatledda borgerliga regeringens politik blir tydligare och tydligare för varje dag. Arbetslösheten ökar och framför allt ungomdsarbetslösheten skenar iväg och är nu näst högst i Europa med 25%. Vissa bedömmare spår att den kan nå 40% nästa år! I det läget så lägger regeringen en vårbudget som, förutom 400 nya platser (för hela landet) i yrkesutbildningen, inte innehåller några satsningar alls på att få ner arbetslösheten.

I så gott som hela landet stiger kostnaderna för försörjningsstöd (det som till vardags kallas för ”socialbidrag”). I Lerum t.ex. så har utbetalningarna ökat med 21% det senaste året.

Idag presenteras årets majblomma. Ansökningarna ökar i rasande takt. Nästan var tionde förälder har väntat med att hämta ut läkemedel till sina barn av ekonomiska skäl. Under det senaste året har föräldrarna till 80 000 barn i grundskolan inte alltid har haft råd med ett mål varm mat till sig och sina barn och närmare 23 000 barn har av ekonomiska skäl inte fått nya glasögon, trots att de har synfel.

Av bidragsansökningarna till Majblomman kommer 83 procent från ensamstående mammor. Breven ger en tydlig bild av dessa som föräldrar kämpar för att för att få tillvaron att gå ihop, som oroar sig för sina barn och ekonomin. Dessa familjer upplever en slags vardagens vanmakt.

Detta är något som vi Socialdemokrater inte accepterar och det är därför som vi vill satsa på:

Investeringar i småföretag och entreprenörskap.
Investeringar i en starkare utbildningslinje.
Investeringar i gröna jobb.
Investeringar i välfärdsjobb.
Investeringar i ökad trygghet och framtidstro.

Mer om detta kan du läsa här!

One comment to “Fattigdomen sprider sig”

  1. Comment by Jenny Rydin:

    Hej igen!
    Intressant det här med försörjningsstödet. Vår moderata IFO-ordförande svarade på en enkel fråga i KF i måndags om varför försörjningsstödet ökar så här i Tranemo. Hon skyllde på Försäkringskassans nya regler… Tala om att förstå sin egen politik!!!!

Leave a Reply