Den rödgröna regeringsplattformen

By Renée Jeryd. Filed in Rödgrön  |  
TOP del.icio.us digg

I dag presenterade de rödgröna partiledarna vår gemensamma regeringsplattform

Våra argument:

  • Det är en regeringsplattform som ger tydliga besked om nya jobb, höjd kvalitet i välfärden och möjligheter för Sveriges unga. En ny rödgrön regering kombinerar effektiva jobbskapande insatser och ansvar för ekonomin med mer personal i skolan och vården. Den borgerliga regeringen vill i stället fortsätta på den inslagna vägen – det blir fyra år till med ökade klyftor och skattesänkningar till vilket pris som helst. Vilket Sverige vi ska ha? Det är vägvalet.
  • Regeringsplattformen innehåller en bred investering i nya jobb och insatser för att stärka människors möjligheter på arbetsmarknaden. Det handlar bland annat om 100 000 nya jobb, praktik- och utbildningsplatser. Fler jobb inom industrin och tjänstesektor med till exempel innovationsprogram, mer riskkapital och sänkt moms i restaurangbranschen. Tolv miljarder mer till bland annat fler anställda i skolan och vården. Klimatinvesteringar, infrastruktur och fördubblat byggande av hyresbostäder.
  •  Regeringsplattformen ger barn och unga en bra start genom investeringar i bättre kvalitet och mer personal i skolan (nytt mål max fem barn per anställd i förskolan), och fler vägar in på arbetsmarknaden. Från förskolan – kompetenslyft, rätt för alla barn att gå 30 timmar och sänkt maxtaxa, med 360 kr för ett barn och 600 kr för två barn. Via skolan – mindre klasser och fler lärare. Till vidareutbildning – 44 000 nya utbildningsplatser, höjt studiemedel och möjlighet för alla unga att läsa in gymnasiet. Dessutom avskaffar vi aktivitetsförbudet på Arbetsförmedlingen och arbetsgivaravgiften för de som anställer unga utan jobb.

Hela plattformen:
http://www.rodgron.se/wp-content/uploads/2010/08/regeringsplattform-med-tabeller.pdf

Leave a Reply